MotoChina - Diskuzní fórum

Diskuzní fórum o motorkách, čtyřkolkách propjeno s webem levnemoto.com

reagovat

Kdo vyrábí Kentoyu

Bubákkk
2012-08-25 21:17:25
Ahoj, při hledání na webu jsem několikrát narazil na to, že prodejce prezentuje značku Kentoya jako českou značku -
Tady na fóru se o Kentoya skútrech mluví jako o číně, tak kde je pravda?

nukil
2012-08-25 21:17:56
Kentoya je skutečně česká značka, vyrobky jsou ovsem čínské. Motocykly a skutry (napr XOR) z modelové rady Generic jsou od rakouske firmy, ale take vyrabene v číně.

osvald112
2012-08-25 21:18:19
Komponenty jsou čínské, skútry jsou prodávány v ČR pod obchodní značkou Kentoya. To je ale pouze obchodní značka, nikoliv výrobce.

pleskolebec
2012-08-25 21:18:45
jj taky mě bylo tlačeno do hlavy při obhlídce yuki rmc 125ccm že je to z německa od firmy kreidler. po dohledání jsem zjistil, ano německá firma kreidler tento skutr prodává již 2 roky, ale je to vlastně také obchodní známka stejně jako u nás yuki nebo kentoya, u nás je tento skutr novinkou roku 2009, ovšem ať pod obchodní známkou kreidler nebo v čr yuki vyráběn v číně ve stejné fabrice pod dohledem pouze číňanů. což beru že i známé značky (výrobci) vyrábí v číně i když pod kontrolou daného evropského výrobce

bubik
2012-08-25 21:19:14
Kentoya je z Ciny, a pokud na to fakt dohlizeji jen Cinani tak je to spatne : /. Jen tak pro zajimavost, muj Megan byl vyrobeny v Turecku v Burse, ale Renault tam ma nejmodernejsi ze svych fabrik a ty kolonizacni schopnosti se Francouzům nedaji upřít : )), takze na to dohlizi si myslim docela peclive.. no a musim rict, oproti byvalemu Meganu vyrobenemu ve Spanelsku zatim nepozoruju zadne rozdily, jen nektere drobnosti, ktere vadily, se vychytaly faceliftem - a parada. Tim chci jen rict, asi je fakt velky rozdil mezi firmama co samy dohlizi na vyrobu a vyslednou kontrolu, a tema co si jen nechaji hotovy cinsky vyrobek oblepit vlastnimi plasty icon. Oproti jinym cinskym znackam, žwei-ču-žou a kung-pao-scooter ma dostupny servis a nahradni dily, ale to bude asi jedine plus.

Rumcajs
2015-02-06 11:09:59
Moc se mi líbí vaše přesvědčení (myšleno všobecně na všechny haniče Číny), že výrobky pocházející z Evropské produkce procházejí přísnější kontrolou. Tady spíš většinou platí, že cena se rovná kvalitě. Zkuste po výrobci značkového skutru chtít, aby vyrobil motorku, která se bude prodávat za konečnou cenu okolo 30 000,- Kč. Vyrobí to samé co se vozí z Číny. Holt ten vývoj, konstrukce a kvalitní materiály něco stojí a pokud je rozhodujícím faktorem cena, pak musí kvalita stranou...

Cyrilll
2015-03-04 01:05:57
Já tedy za sebe musím říct ,že Kentoyu určitě nebrat.Neříkám ,že všechny čínské stroje jsou špatné,jsou tam ruzný výrobci a ruzně také dbají na kvalitu.Kentoya to je ještě takové to staré čínské bláto stejně jako Yuki.Dneska už naštěstí je tady více prodejcu s lepšími stroji.Takže za mě je prvořadé servisní zázemí a dostupnost náhradních dílů i po ukončení záruky.

svec
2015-03-04 21:16:18
a jací jsou ti lepší prodejci například?

reagovat