reagovat
reagovat
Lži Hondy o záruce
Vašek.Brno
2022-12-17 22:21:26
Z tohoto textu na webu Hondy jsem pochopil, že když v záruce bude nějaký problém, že se na to bude vztahovat záruka.
Rok a půl starý skútr (Honda 125 SHIT) koupený na Jarově a pravidelně servisovaný na Jarově bohužel dojezdil. Přetrhl se řemen a odešly válečky.
Mám vyšší nájezd, za rok a půl jsem ujel 45 000, ale dle webu Hondy nájezd nemá na záruku vliv. Bohužel oprava, která navíc trvala měsíc, nebyla uznána jako záruční a tak jsem za pravidelně servisovaný skútr teď nechal na Jarově 12 946 korun.
Už když mi v servisu oznámili, že bude oprava dražší a že to není na záruku, napsal jsem přímo do Hondy. Z ní přišla odpověď, ať pošlu VIN, že to prověří. Pokud to nebyla jen zdvořilostní odpověď, pak tedy nejde asi o to, že by mi to neuznali v servisu, ale jde o postoj Hondy.
Válečky se, jak mi vysvětlil při přebírání technik, při servisu nekontrolují a byly opotřebované. Tak mám smůlu. Přiznám se, že jsem trochu zklamaný kvalitou. Nejsem mechanik, který pozná, že je už má čase něco vyměnit. Jezdím proto na pravidelné prohlídky, kde případně hlásím, že se mi něco nezdá. Ale nejsem ten, co podle zvuku motoru provede přesnou diagnostiku.
Asi jsem si měl načíst hafo textů na netu a zjistit si, že válečky se mění až na žádost zákazníka a chtít jejich výměnu preventivně. Příště už budu vědět a hlavně příště už ne nablejskanou bídu Honda.
Tohle jsem našel na FB na strance rádi jezdíme na skutrech a fakt síla....Jak je možné ,že při garanční prohlídce nekontroluje servisák válečky.Vždyt to je to nejduležitekší po oleji
Rok a půl starý skútr (Honda 125 SHIT) koupený na Jarově a pravidelně servisovaný na Jarově bohužel dojezdil. Přetrhl se řemen a odešly válečky.
Mám vyšší nájezd, za rok a půl jsem ujel 45 000, ale dle webu Hondy nájezd nemá na záruku vliv. Bohužel oprava, která navíc trvala měsíc, nebyla uznána jako záruční a tak jsem za pravidelně servisovaný skútr teď nechal na Jarově 12 946 korun.
Už když mi v servisu oznámili, že bude oprava dražší a že to není na záruku, napsal jsem přímo do Hondy. Z ní přišla odpověď, ať pošlu VIN, že to prověří. Pokud to nebyla jen zdvořilostní odpověď, pak tedy nejde asi o to, že by mi to neuznali v servisu, ale jde o postoj Hondy.
Válečky se, jak mi vysvětlil při přebírání technik, při servisu nekontrolují a byly opotřebované. Tak mám smůlu. Přiznám se, že jsem trochu zklamaný kvalitou. Nejsem mechanik, který pozná, že je už má čase něco vyměnit. Jezdím proto na pravidelné prohlídky, kde případně hlásím, že se mi něco nezdá. Ale nejsem ten, co podle zvuku motoru provede přesnou diagnostiku.
Asi jsem si měl načíst hafo textů na netu a zjistit si, že válečky se mění až na žádost zákazníka a chtít jejich výměnu preventivně. Příště už budu vědět a hlavně příště už ne nablejskanou bídu Honda.
Tohle jsem našel na FB na strance rádi jezdíme na skutrech a fakt síla....Jak je možné ,že při garanční prohlídce nekontroluje servisák válečky.Vždyt to je to nejduležitekší po oleji
Tomáš
2022-12-17 22:22:53
Tak věc je asi taková, pokud si jezdil pravidelně na servis měli ti variátor alespoň po 10.000km otevřít vycistit a zkontrolovat, popřípadě vyměnit vodítka a válečky, popřípadě u dalšího servisu ve 24.000km myslím to tak Honda má vyměnit řemen, tedy pokud jsi to ještě neměnil je to věc opotřebování a zázrak že to tak dlouho vůbec vydrželo, na druhou stranu pokud tam jezdíš pravidelně a řemen ti nikdy nemenily asi bych se tomu servisu vyhnul obloukem lidi na servisech nejsou a než aby to dělal nějaký patlal je lepší změnit servis a řemen po 24000km vyměnit
Stanislav
2022-12-17 22:23:35
na Jarove i ve skodovce byli zlodeji uz pred triceti let,.
ale skutr ma nejaky servisni intervaly, ktery jsi TY ignoroval. ze ti je mohli rict a nerekli, to bych bral za prumernej projev predpokladu, ze tolik za rok 99% lidi nenajezdi. a zrovna ja po 30.000 nakezdil, asi malokdy, ale na vic vehiklech, kterym ale ren remen a valecky kontroluju.
mel jsem hondu pantheon s najetyma 17000km, kdyz jsem ji koupil a tech 24000 jsem na ni jeste asi nestihl najezdit, bo jsem ji rozbil tak, ze jsem malem neprezil a vsichni doktori nechapou, ze jsem nejen nechcip, ale ze se dokonce uzdravuju. nicmene pantheon je na vyhozeni.
ale skutr ma nejaky servisni intervaly, ktery jsi TY ignoroval. ze ti je mohli rict a nerekli, to bych bral za prumernej projev predpokladu, ze tolik za rok 99% lidi nenajezdi. a zrovna ja po 30.000 nakezdil, asi malokdy, ale na vic vehiklech, kterym ale ren remen a valecky kontroluju.
mel jsem hondu pantheon s najetyma 17000km, kdyz jsem ji koupil a tech 24000 jsem na ni jeste asi nestihl najezdit, bo jsem ji rozbil tak, ze jsem malem neprezil a vsichni doktori nechapou, ze jsem nejen nechcip, ale ze se dokonce uzdravuju. nicmene pantheon je na vyhozeni.
Martin
2022-12-17 22:24:45
A to je taky další věc. Že i když to je spotřební věc, tak v servisu, kde jsem nechal za rok a půl třicet tisíc, předtím to u nich koupil, by mohli přivřít oko a říct: Hele my to nezkontrolovali, teď to ruplo, na válečky jste čekal měsíc, nějak tu cenu stlačíme. Nejde jen o to, že jsem dal 13 litrů za opravu, ale měsíc neměl skútr a musel buď autem, což je i kvůli parkování dost drahý nebo se tlačil v MHD.
Václav
2022-12-17 22:25:29
Garance podle kilometru a pravidelného servisu.. to je jasné, ale ! V návodu použití je počet km / co se kontroluje a opravuje. .. to je pro tebe jako uživatele lepší .
Jinak JAROV je špína kam nikdo nelezte .. když už servis tak dojeď do Honda Lety - za Černošicemi tam je servis TOP
A ta cena ???? to je výsměch … amatér Mechanik to vymění za den a celkem do 5k (variator, řemen, válečky)
Jinak JAROV je špína kam nikdo nelezte .. když už servis tak dojeď do Honda Lety - za Černošicemi tam je servis TOP
A ta cena ???? to je výsměch … amatér Mechanik to vymění za den a celkem do 5k (variator, řemen, válečky)
Alexandr
2022-12-17 22:25:57
Čím víc to rozebirame tak můj názor je že bych si u ních nekoupil ani kolo. Natož hondu. Servis a servis je rozdíl. Hodně kilometrů kolama dolů.
Jiří
2022-12-17 22:26:27
řemen má servisní interval tuším nějakých 24 tisíc, takže měl být jednoznačně už dávno vyměněn, že dal 45 000 je malý zázrak, taktéž válečky, já mám zase se servisem dobrou zkušenost, nechal jsem dělat na starším PCX řemen a válečky a spojku a při přebírání mi technik sdělil, že je zralá na opravu i přední brzda aniž bych vůbec požadoval její kontrolu, asi není servis jako servis, jinak mám už čtvrtou Hondu a jsem stále spokojeným zákazníkem
Martin
2022-12-17 22:27:14
Sry, ale já naprosto stojím za zakladatelem vlákna Koupí si skůtra v autorizáku, servisuje ho jen v autorizáku, skůtr je v záruce a takhle s ním vyjebou ? K čemu je teda autorizák ? Já když jedu do servisu, vždy mi řeknou co je potřeba udělat při servisní prohlídce a co doporučují také zkontrolovat/vyměnit. Jasně tam mají napsáno, že záruka se vztahuje na neomezený počet ujetých km.