MotoChina - Diskuzní fórum

Diskuzní fórum o motorkách, čtyřkolkách propjeno s webem levnemoto.com

reagovat

Maximus TimeLess 125 - video a zkušenosti

Primitiv
2022-08-29 21:39:16

Mareton
2023-03-21 08:53:32
Dobrý den. Mám ho v oranžové a můžu ho srovnat leda s hondou pcx 2021, kterou jsem po roce zničil někomu auto. Tato motorka se mi opravdu líbí. Svítí tak nějak stejně blbě jako pcx (žádný zázrak, ale je vidět) stejně jako pcx je s mýma dlouhýma nohama jen tak tak abych je neměl opřené o předek kolenama. Ale teda o mnoho lépe filtruje nerovnosti. A je o mnoho stabilnější při vyšších rychlostech kdy fouká vítr (taky je o dost těžší). Akceleraci bych řekl, že má znatelně pomalejší, ale zase v kopci který jezdím skoro každý den tam pcx vytáhlo +-60km/h a tato vytáhne +-70km/h. Teda ale je o dost hlučnější (někdo by řekl hezčí zvuk - vejfuk dělá takové basy a když na chvilku zacpu tu díru třeba botou, tak najednou je ticho) a taky o dost víc žere. Měřením dotankováním u pumpy je průměr 5 litrů na 100km. Ovšem jezdím 20km tam a zpátky do prahy hlavně po okrskách, kde tomu dávám napít. A u té pcx to sice ukazovalo 2,4, ale kdo ví kolik by to ukázalo kdybych to někdy ověřil dotankováním, že bych za to platil měsíčně 2x méně mi teda nepřišlo. Co musím vyzdvihnout, tak moje verze nemá abs (novější už mají mít) a pcx vzadu taky nemělo. Tam byli ty gumy citigrip a tady jsou nějaké poctivé čínské, ale na tadyté motorce zadní kolo při brždění nepodklouzne, skoro jsem si myslel, že mi brzdí obě (což se ukázalo, že pouze na papíře), ale ne. Na pcx stačilo trochu brzdit zadní a už to klouzalo a přední se hned zaplo abs. Tady to jsem nečekal citigrip je oproti této číně opravdový šunt. Jinak jak jsem si koupil větší helmu tak ta už se mi tam nevejde na šířku. Vejde se tam sice víc piv než do pcx, ale ta helma na šířku už ne (menší se mi tam vešla)

reagovat