MotoChina - Diskuzní fórum

Diskuzní fórum o motorkách, čtyřkolkách propjeno s webem levnemoto.com

reagovat

Lifan 125 plastová položka u jehly karburátoru

Jindřich
2022-08-15 09:44:10
Ahoj motorkáři. Věřím, že mi dokážete poradit.
Mám nějaké drobné problémy s uvedeným motorem. Kromě toho, že vynechává ve vysokých otáčkách, tak se zadusí pokud z volnoběhu prudce přidám plyn. V rámci "experimentů" laboruji s vůlí ventilů (0,05 a 0,08), se sundaným/nasazeným vzduchovým filtrem, vysokonapěťová cívka z jiného (funkčního) stroje,... Nedopracoval jsem se zatím však ke kloudnému závěru. Když jsem rozebíral karberátor za účelem jeho vyčištění, všiml jsem si plastové podložky u jehly. Otázka zní, zda má tato podložka být pod nebo nad závlačkou. Byla tedy pod, ale nelze s jistotou říci, zda ji někdo dříve nepřehodil. Je přibližně 1 - 1,5 mm silná a pokud bude pod závlačkou, posunu tím vlastě jehlu o uvedenou vzdálenost výš. Pokud by byla nad jehlou, sloužila by jako podložka mezi závlačkou a tím zajišťovacím "perkem" o které se opírá pružina plynového lanka.
Tuším, že u některých karberátorů není vůbec...?
Případně nějaký smysluplný tip, v čem by mohl být zakopaný pes v souvislosti s uvedenými problémy?
Když jsem zkoušel jet chvilku bez filtru, zdálo se mi, že nevynechává, doufal jsem tedy, že jeho vyčištění pomůže - nepomohlo (příliš bohatá směs??). Na zadušení se po přidání plynu však filtr (nasazený/sundaný) nemá vliv.
Karburátor je zřejmě Mikuni 22.
...nebo to shodim do rybníka!

reagovat